Vanaf 16 juli zijn er diverse werkzaamheden aan wegen en trambanen in Amstelveen en Amsterdam, waardoor buslijnen van Connexxion ingekorte routes rijden of omrijden. Hierdoor vervallen enkele haltes of worden deze tijdelijk verplaatst. Dit kan gevolgen hebben voor uw reis of reistijd.

16 juli - 3 augustus

(let op: 1 week verlengd wegens uitloop werkzaamheden)


Lijn 347, 357, N47, N57

Deze lijnen rijden niet meer naar Amsterdam CS, maar tot aan Elandsgracht. Dit geldt in beide richtingen. Nachtlijnen rijden wel door naar Amsterdam CS.

Tevens is er een omleidingsroute voor bovenstaande lijnen + spitslijn 242.De haltes Graaf Florislaan (vervangende halte Dijkgravenlaan, halte 166) en Kalfjeslaan vervallen. De bestaande halte van Nijenrodeweg wordt 100 meter verplaatst in noordelijke richting. Dit geldt in beide richtingen.


22 juli - 3 augustus 

(let op: 1 week verlengd wegens uitloop werkzaamheden)


Lijn 348 en 358
Deze lijnen rijden niet via De Boelelaan naar Amsterdam Zuid, maar via een omleidingsroute.

Er wordt gereden via de Beneluxbaan. Hierdoor vervallen haltes, Graaf Florislaan, Kalfjeslaan, van Nijenrodeweg en VUmc. Er komt een vervangende noodhalte op de Beneluxbaan ter hoogte van De Boelelaan in beide richtingen. U kunt wel lijn 347 of 357 kiezen, deze rijden wel via een omleidingsroute naar Van Nijenrodeweg en VUmc.


23 juli - 12 augustus

Lijn 346
Deze bus stopt vanuit Haarlem onderaan de A10 op halte Amstelveenseweg, maar gaat dan via het Stadionplein en de Parnassusweg naar Station Zuid. Op het tussenliggende traject zijn geen haltes.

Voor het VUmc adviseren we uit te stappen op Amstelveenseweg onderaan de A10 en 400 meter te lopen. Bent u slecht ter been, dan kunt u de rit naar Station Zuid uitzitten. De bus wacht daar ca. 6 minuten, maar rijdt wel de normale route terug via het VUmc. Daar kunt u dan dicht bij het ziekenhuis uitstappen.

13 augustus - 2 september

Lijn 341, 346
Deze buslijnen stoppen vanuit Haarlem onderaan de A10 op halte Amstelveenseweg, maar gaan dan via het Stadionplein en de Parnassusweg naar Station Zuid. Op het tussenliggende traject zijn geen haltes.

Voor het VUmc adviseren uit te stappen op Amstelveenseweg onderaan de A10 en 400 meter te lopen. Bent u slecht ter been, dan kunt u de rit naar Station Zuid uitzitten. De bus wacht daar ca. 6 minuten, maar rijdt wel de normale route terug via het VUmc. Daar kunt u dan dicht bij het ziekenhuis uitstappen.

Lijn 242, 348, 358
Omleiding uitsluitend richting Amsterdam ZuidDeze lijnen gaan na halte Van Nijenrodeweg rechtsaf de Van Nijenrodeweg op en vervolgens linksaf de Beneluxbaan op. Ter hoogte van de Boelelaan is een noodhalte. Vervolgens rijdt de bus rechtstreeks door naar Station Zuid. Halte VUmc Hoofdingang vervalt. Halte De Boelelaan is ter hoogte van de kruising van Beneluxbaan en De Boelelaan (noodhalte). Bent u slecht ter been, dan kunt u de rit naar Station Zuid uitzitten. Kies daar lijn 341. Deze rijdt via het VUmc. Daar kunt u dan dicht bij het ziekenhuis uitstappen.

Terug Home