In de trein en de bus van de Valleilijn reist u met de OV-chipkaart.

Checkt u in of uit op de stations Amersfoort of Ede-Wageningen? Let er dan op dat u de juiste kaartlezer gebruikt met het logo van Connexxion; gebruik dus NIET de kaartlezer met het NS-logo.

Let verder op het volgende:

  • Stapt u over van de Valleilijn-trein over op een bus? Dan checkt u eerst uit bij de kaartlezer voor de Valleilijn-trein en checkt in bij de bus waarmee u uw reis voortzet. Dit geldt ook voor overstappen op de Valleilijn-bus! Hetzelfde geldt omgekeerd: bij overstap van bus, ook de Valleilijn-bus, op de Valleilijn-trein moet u uitchecken in de bus en inchecken voor de trein.
  • Bij overstap op een NS-trein checkt u eerst uit bij de kaartlezer met het Connexxion-logo, daarna checkt u in bij de kaartlezer met het NS-logo. Komt u uit een trein van NS en stapt u over op de Valleilijn? Dan eerst uitchecken bij de kaartlezer van NS en daarna inchecken bij de kaartlezer van Connexxion.
  • Alle NS-voordeelabonnementen en de NS-abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij zijn geldig in de Valleilijn-trein. U moet wel in- en uitchecken. Uiteraard reist u ook op de Valleilijn kosteloos met deze ‘Vrij’ abonnementen, maar zorg er wel voor dat er minimaal € 10 saldo op uw OV-chipkaart staat. Bij negatief saldo herkent de OV-chipkaart apparatuur op de Valleilijn het abonnement niet.
  • De volgende OV-chipkaartproducten zijn ook geldig in de Valleilijn-trein: Samenreiskorting, Railrunner, Dagkaart Fiets en OV-chip Plus.

U kunt ook reizen met een eenmalige chipkaart (uitsluitend voltarief!). U betaalt hiervoor een toeslag van € 1. U kunt de eenmalige chipkaart aanschaffen bij de NS- kaartautomaat op de stations Ede-Wageningen, Ede Centrum, Lunteren, Barneveld, Barneveld Noord en Amersfoort (in Hoevelaken en Barneveld Zuid is GEEN kaartautomaat aanwezig!). Met dit vervoerbewijs checkt u in op het station van vertrek en checkt u uit op het station van aankomst (stapt u in Amersfoort of Ede-Wageningen over op een trein van NS, dan eerst uitchecken bij Valleilijn/Connexxion en inchecken bij NS).

Terug Home