Deutsch

Op 4 januari 2018 staakt het streekvervoer. Alle bussen van Connexxion, Breng en Hermes vallen hieronder. Houd er rekening mee dat de staking ook effect heeft op het vervoer in de avond- en nachturen. Blijf rekening houden met geen of zeer beperkt busvervoer. Via deze pagina en social media houden we je regelmatig op de hoogte van de stand van zaken. Lees hier de veelgestelde vragen.   

Update 4 jan 2018 17.00 uur

De landelijke staking van vandaag zal ook effect hebben op het vervoer in de avond- en nachturen. Blijf dus ook vanavond en vannacht rekening houden met geen of zeer beperkt busvervoer. Dat geldt voor al onze lijnen bij Connexxion, Breng, Hermes, Bravo en OV Regio IJsselmond. Uitzonderingen zijn het vervoer op Texel en het personeelsvervoer op Schiphol. Vanaf morgenochtend vroeg is er weer een normale dienstregeling.

Update 4 jan 2018 11.30 uur

Wegens extreme drukte bij Breng Flex is het momenteel niet mogelijk om telefonisch te boeken. Het is nu alleen mogelijk om via de app te boeken. Via de app kunnen we reizigers ook na de boeking nog informeren over de status van de rit. Download de Breng Flex app of OV Flex app in de Apple Store en Google Play Store

Update 4 jan 2018 10.00 uur

Vanaf 10.23 uur start de Valleilijn weer op vanuit Ede-Wageningen. Er wordt een halfuursdienst gereden tussen Amersfoort en Ede Wageningen. De eerste Breng Trein wordt opgestart om 12.07 uur. Blijf deze pagina volgen voor updates.

Update 4 jan 2018 08.30 uur

Er rijden geen bussen in alle gebieden van Connexxion, Breng, Hermes en OVRegioIJsselmond. De enige uitzondering is Texel, waar wel wordt gereden. De Valleilijn en de Breng Trein rijden in ieder geval tot 12.00 uur niet. Het Flex vervoer, AML Flex, Breng Flex en Bravo Flex, en de buurtbussen rijden wel. Een nieuwe update volgt om 12.00 uur.

Update 4 jan 2018 07.30 uur

De bussen op Texel rijden wel.

Update 4 jan 2018 06.35 uur

Op 4 januari rijden de treinen van Connexxion op de Valleilijn (Amersfoort Ede Wageningen) en Breng (Arnhem Doetinchem) tot 12.00 uur in ieder geval niet. Houd deze pagina en social media in de gaten voor updates.

Update 3 jan 2018 14.25 uur

Om het personeel van bedrijven op Schiphol te kunnen vervoeren binnen het Schipholgebied, rijden er personeelsbussen op een specifiek Schiphol traject. Deze lijn rijdt uitsluitend op dit traject voor medewerkers. Medewerkers van deze bedrijven kunnen hier meer informatie vinden.

Update 3 jan 2018 10.00 uur

Connexxion organiseert dat medewerkers van bedrijven die op Schiphol gevestigd zijn op de volgende trajecten kunnen worden vervoerd om bijvoorbeeld de personeelsparkeerplaatsen te bereiken:

Schiphol Zuidoost/P30 – Plaza – P5 - P40 - Knooppunt Schiphol Noord – Schiphol Oost – Schiphol Zuideinde vice versa.
Buslijn 69 van GVB rijdt wel vanuit Amsterdam naar Schiphol v.v., kijk hier voor meer info.

Update 2 jan 2018 17.00 uur

In de loop van donderdagochtend 4 januari wordt duidelijk wat de omvang van de staking gaat zijn. Een deel van de chauffeurs zal staken waardoor er donderdag vrijwel geen bussen zullen rijden. Het is mogelijk dat een aantal chauffeurs niet staakt en er dan op (zeer) onregelmatige basis toch wordt gereden. Dit geeft geen garantie dat je later op de dag met de bus ook weer terug kunt reizen.

We geven op deze pagina regelmatig een update over de stand van zaken. Dit is informatie op hoofdlijnen. Wij beschikken helaas niet over informatie op lijnniveau. Houd er in in ieder geval rekening mee dat het busvervoer in de regio ernstig ontregeld zal zijn.

Let op: in de media staat 'in Amsterdam wordt wel gereden'. Het stadsvervoer van GVB in Amsterdam rijdt inderdaad wel, maar de bussen van Connexxion niet.

Uitzonderingen tijdens deze staking:
de buurtbussen en het flexvervoer rijden donderdag 4 januari wel. Het kan echter wel zijn dat je met het flexvervoer naar een knooppunt wordt gebracht en dat daar vervolgens geen bussen verder rijden.

2 jan 2018 12.00 uur

Onze bussen en treinen zijn er om reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Mogelijk lukt ons dit niet op 4 januari 2018. De vakbonden organiseren een landelijke staking. Houd er rekening mee dat jouw bus of trein deze dag helemaal niet rijdt. 

De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De werkgevers zijn en blijven bereid om verder te onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken en een staking te organiseren. Hier zijn onze reizigers de dupe van en dat vinden wij bijzonder vervelend. Wij adviseren in je planning rekening te houden met de mogelijkheid dat de bus of trein niet rijdt op 4 januari 2018.

Staking 2018

Zeer waarschijnlijk rijdt de bus niet. Er kunnen mogelijk bussen rijden, maar hiervoor hebben wij geen informatie op lijnniveau beschikbaar. Via deze pagina en social media houden wij onze reizigers op de hoogte. 

De staking van 4 januari is een landelijke staking in het streekbus- en treinvervoer. Dit heeft dus ook invloed op alle regio's van Connexxion en gebieden Breng, Hermes en OVRegioIJsselmond. 
Dit is helaas niet te voorspellen. Wij doen uiteraard ons uiterste best om deze belangrijke lijnen te laten rijden. 
Ook dit is helaas niet te voorspellen. Het openbaar vervoer kan niet 'een beetje' rijden. Bussen en treinen sluiten op elkaar aan. Het wordt heel verwarrend als een bus de ene keer wel rijdt en de andere keer niet. Dat helpt onze reizigers niet verder.
Het openbaar vervoer is in Nederland geregeld in verschillende cao's bij verschillende werkgevers. Deze staking gaat over de cao OV en heeft dus invloed op de dienstregelingen van de bedrijven die onder deze cao vallen. Bijvoorbeeld flex ov, valt niet onder de ov cao en rijdt gewoon.
Je kunt wel reizen met het flexvervoer AML flex, Breng Flex en Bravo Flex. Het kan zijn dat je dan niet verder kunt reizen met ander regionaal vervoer bij de halte waar je met het flexvervoer uitstapt. 
De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en vallen niet onder cao OV. Zij rijden dus gewoon. Houd er wel rekening mee dat je dan misschien niet verder kunt reizen met ander regionaal vervoer. 
Voor reizigers die door de staking geen gebruik hebben kunnen maken van het busvervoer is de restitutieregeling abonnementen in een aantal regio’s van toepassing. Je leest er hier meer over.
Wij houden je hiervan op de hoogte via social media en deze pagina. Houd deze kanalen in de gaten om hiervan op de hoogte te zijn.
Er is opgeroepen tot een staking in het regionale bus- en treinvervoer. De stadsbussen van bijvoorbeeld GVB rijden wel.

Er wordt alleen gestaakt in het streekvervoer. Echter alle bussen van Connexxion, Breng en Hermes vallen onder de nationale definitie van streekvervoer. De bussen van Connexxion, Breng en Hermes in de steden rijden dus ook niet. 

De bussen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden wel gewoon, omdat zij onder andere CAO's vallen.

Terug Home