In de Valleilijn-trein kunt u reizen met de OV-chipkaart. Op alle stations vindt u oplaadautomaten waar u saldo op uw OV-chipkaart kunt laden.

U kunt ook reizen met een eenmalige chipkaart (uitsluitend voltarief!). U betaalt hiervoor een toeslag van € 1. De eenmalige chipkaart is verkrijgbaar via de NS-kaartautomaat op de stations Ede-Wageningen, Ede Centrum, Lunteren, Barneveld, Barneveld Noord en Amersfoort (in Hoevelaken en Barneveld Zuid is GEEN kaartautomaat aanwezig!). Met dit vervoerbewijs checkt u in op het station van vertrek en uit op het station van aankomst (stapt u in Amersfoort of Ede-Wageningen over op NS, dan eerst uitchecken bij Valleilijn/Connexxion en inchecken bij NS).

Op de stations Hoevelaken en Barneveld Zuid kunt u alleen in- en uitchecken met een OV-chipkaart; ook het opladen van saldo is op deze stations mogelijk. Wilt u vanaf deze stations reizen zonder OV-chipkaart, koop dan op ns.nl een e-ticket.

Verder zijn voor de Valleilijn-trein geldig:

 • Studentenreisproduct
 • OV-jaarabonnement (op de Valleilijn in- en uitchecken)
 • NS-Business kaart
 • Dagkaarten van acties bij onder andere HEMA, Kruidvat en AH
 • NS-abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij. Deze abonnementen koopt u op ns.nl. Het abonnement Altijd Vrij Maand kunt u ook kopen in de webshop. (Uiteraard reist u ook op de Valleilijn kosteloos met deze ‘Vrij’ abonnementen, maar zorg er wel voor dat er minimaal € 10 saldo op uw OV-chipkaart staat. Bij negatief saldo herkent de OV-chipkaart apparatuur op de Valleilijn het abonnement niet.).
 • De NS-voordeelabonnementen Dal Voordeel en Altijd Voordeel; deze geven ook korting voor de Valleilijn-trein.

Uw reismogelijkheden met de diverse abonnementen:
 • Altijd Vrij: onbeperkt reizen met alle treinen in Nederland, de hele dag 7 dagen per week
 • Dal Vrij: onbeperkt reizen met alle treinen in Nederland behalve op maandag tot en met vrijdag van 6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur (dan reist u op saldo tegen het normale tarief)
 • Weekend Vrij: onbeperkt reizen met alle treinen in Nederland van vrijdagavond 18.30 uur tot en met maandagochtend 4.00 uur; in de spitsuren op maandag t/m vrijdag (6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur) reist u op saldo tegen het normale tarief, in de daluren op maandag t/m vrijdag (9.00 – 16.00 uur en 18.30 – 6.30 uur) reist u op saldo met 40% korting
 • Dal Voordeel: 40% korting op alle treinen in Nederland behalve op maandag t/m vrijdag van 6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur, dan reist u op saldo tegen het normale tarief
 • Altijd Voordeel: 40% korting op alle treinen in Nederland behalve op maandag t/m vrijdag van 6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur, dan krijgt u 20% korting

Maand- en jaarkaart

Reist u dagelijks met de trein? Neem dan een Traject Vrij abonnement. Traject Vrij is er in twee varianten, voor een maand en voor een jaar. U koopt het abonnement op ns.nl.

Met Traject Vrij kunt u onbeperkt reizen op het door u gekozen traject. Reist u buiten uw traject? Dan betaalt u achteraf, u krijgt dan een digitale factuur. U kunt een Traject Vrij aanschaffen voor een traject op de Valleilijn maar ook voor een traject vanaf een Valleilijn station naar een NS station (bijvoorbeeld Barneveld Centrum – Utrecht CS).

Controle

In de trein en op het perron moet u over een geldig vervoersbewijs beschikken. Controles vinden in de regel plaats in de trein, maar kunnen incidenteel ook op het perron of bij het in- en uitstappen plaatsvinden. Reist u zonder geldig vervoerbewijs dan riskeert u een boete van € 35; u betaalt daarnaast ook de ritprijs vanaf het beginstation van de trein.

Omreizen met de Valleilijn

Krijgt u reizend in een NS-trein in Amersfoort of Ede-Wageningen vanwege een calamiteit het advies om via de Valleilijn te reizen? Check dan uit bij de kaartlezer van NS en check vervolgens in bij de kaartlezer van Connexxion, de vervoerder van de Valleilijn-trein.

Terug Home