Geld terug bij vertraging trein

Wie een half uur of meer te laat op het station van bestemming komt door een vertraging van de trein, kan een financiële vergoeding aanvragen. De regeling is dezelfde als van de NS .

Er zijn een paar uitzonderingen. Je krijgt geen geld terug:

  • als de vergoeding minder bedraagt dan € 2,30
  • als een langere reistijd ruim van tevoren is aangekondigd, bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden aan het spoor. Informatie hierover kun je vinden op 9292.nl of op teletekstpagina 754
  • in bijzondere gevallen van overmacht, zoals een landelijke stroomstoring
  • als de vergoeding betrekking heeft op internationale vervoerbewijzen

De vergoeding is gebaseerd op de ritprijs. Een enkele reis bestaat uit één rit, een retour uit twee ritten. De ritprijs van abonnementen is vastgesteld op basis van het gemiddeld aantal ritten dat een abonnementhouder met zijn kaart maakt. Voor stad/streek supplementen bij Jaartrajectabonnementen, Maandtrajectabonnementen, het OV-Jaarabonnement, Maandnetabonnement, Dagkaart en Zomertoer die recht geven op aanvullend busvervoer, wordt geen vergoeding verstrekt. Voor enkele vervoersbewijzen bestaan specifieke bepalingen.

Zo vraag je vergoeding aan

  • Je vergoeding kun je schriftelijk aanvragen via Connexxion Klantenservice, Antwoordnummer 2125, 8270 WB IJsselmuiden (postzegel niet nodig).
  • Vermeld in je brief de reisdatum, het vertrek- en aankomststation, de vertrek- en aankomsttijden volgens dienstregeling én de daadwerkelijke aankomsttijd.
  • Heb je de reis gemaakt met de OV-chipkaart? Stuur dan ook het nummer van je OV-chipkaart mee! Je ontvangt dan het vergoede bedrag op je OV-chipkaart.
  • Heb je de reis gemaakt met een vervoerbewijs uit de kaartautomaat? Stuur dan je kaartje mee. Vergeet ook niet je rekeningnummer op te geven waarop wij de vergoeding kunnen overmaken.

Connexxion bepaalt aan de hand van bovengenoemde criteria of en, zo ja, hoeveel geld je terug krijgt.

Wij ontvangen je verzoek graag zo snel mogelijk. In elk geval uiterlijk binnen drie maanden nadat de vertraging zich heeft voorgedaan.

Terug Home