Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van het openbaar vervoer. Dat doen we voor iedereen. Zo proberen we het OV voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken en te houden. Heb je een functiebeperking en wil je weten of een bepaalde bushalte toegankelijk is? Kijk hier op haltescan.

De haltes zijn onderverdeeld in drie categorieën:
  • Volledig toegankelijk
  • Visueel beperkt toegankelijk
  • Motorisch beperkt toegankelijk

Reizen met een rolstoel

De bussen hebben een lage instap en een uitklapbare plank voor optimale toegankelijkheid. Bovendien heeft elke bus een aangepaste plek waar een rolstoel kan staan en worden vastgezet. Met het oog op de veiligheid zijn niet alle soorten rolstoelen toegestaan in onze bussen. Hiervoor baseren wij ons op Europese regels. Dit houdt het volgende in:
  • Een rolstoel inclusief rolstoelgebruiker mag niet zwaarder zijn dan 250 kg.
  • De rolstoel mag niet groter zijn dan 120 cm lang en, 70 cm breed en 109 cm hoog.
  • Jouw rolstoel moet vastgezet worden op de daarvoor bestemde plek.
  • Een scootmobiel is niet toegestaan in de bus. Omdat in veel gevallen slechts één scootmobiel of rolstoel veilig vervoerd kan worden, hebben we ervoor gekozen om de beschikbare plek voor rolstoelgebruikers te reserveren. 
Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regelgeving. Kun je niet zelfstandig reizen of voldoet jouw rolstoel niet aan de norm, dan is de Regiotaxi een goed alternatief. 

Reizen met een kinderwagen of rollator

Je kunt in onze bussen reizen met een kinderwagen of rollator. Deze worden tijdens de rit geplaatst op de rolstoelplaats, mits deze niet bezet is. Een reiziger in een (elektrische) rolstoel heeft altijd voorrang op deze plek. Wij adviseren de kinderwagen of rollator op de rem te zetten tijdens de reis. Je kunt dan zelf plaatsnemen op een passagiersstoel in de bus. Het is niet de bedoeling dat je plaatsneemt op de rollator tijdens de rit.
 

 

Terug Home